The Rose Breed

Noémi Speiserin mukaan (Strands 2009) tämä on ainoa tunnettu historiallinen nauha, jossa käytetään kahta eri paksuutta lankaa. Toisessa kädessä on vihreä, vaaleanpunainen ja valkoinen, jotka ovat noin kolminkertaista paksuutta verrattuna toisen käden keltaiseen (kuvassa luonnonvalkoinen) lankaan.

Käytin valokuvan mallissa eri lankoja ja paksuudet eivät ihan osuneet kohdalleen. Erityisesti jos käytät ohuehkoa lankaa, voit tehdä paksummat pohjukat ihan vain laittamalla yhteen pohjukkaan kolme lankaa, joita käsitellään yhtenä yksikkönä, kuten teen videolla. Kaaviossa paksummat pohjukat on merkitty paksummalla yhdysviivalla.

The Rose Breed

Poiminnaltaan tämä nyöri on läheistä sukua nyörille A Round Lace of 5 Loops, pohjukoita vaan on kuusi, joten oikean käden etusormi joutuu menemään läpi kolmesta pohjukasta, mikä saattaa vaatia vähän harjoitusta.

“Ealdormere”

Ealdormere on yksi kansainvälisen keskiaikaseuran kuningaskunnista. Sen vaakunassa on punaisella kentällä valkoinen kolmilehtinen, jossa on vihreät lehdet. Sovelsin The Rose Breediä saadakseni nauhan, jossa on paksummat valkoiset “terälehdet”. Mallinauhassa on käytetty samaa lankaa koko nauhaan, mutta valkoinen on tuplattu eli kaksi lankaa, joita käsitellään yhtenä.


Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle