A Round Lace of 5 Loops ja A Lace Baston ja muunnoksia

Round
Baston

Näillä kahdella pyöreähköllä nyörillä on täsmälleen sama poimintakaavio. Ainoa ero tulee siitä, että Round Lace on ohjeissa yksivärinen, kun taas Lace Baston tehdään kaksivärisillä pohjukoilla. Poiminta muistuttaa Broad Lacea, mutta menee useamman saman puolen silmukan läpi.

Tarvitset viisi pohjukkaa. Poiminnan hahmottaminen voi jopa olla helpompaa, jos aloitat kaksivärisillä pohjukoilla, sillä niillä näkee heti, että tekee poiminnan oikein (eli kierrettynä). Kun laitat kaksivärisen nyörin pohjukat sormiin, ole tarkkana siitä, että oikea väri menee yläpuolelle (eli toisella puolella on vaalea peukalon puolella ja toisella puolella tumma).

A Round Lace of 5 Loops
A Lace Baston
A Round Lace

Jos kaikesta varovaisuudesta huolimatta nauhasi jakaantuu kahtia, olet poiminut alimman silmukan väärästä reunasta ja tuloksena onkin An Open Lace of 5 Loops. Ole tarkkana, että varmasti poimit aivan alimman langan. Passiivisen käden kääntäminen ulospäin niin, että alin lanka näkyy paremmin voi auttaa (teen itse näin videolla).

A Lace Endented

Tämä nyöri tehdään täsmälleen samoin kuin edelliset, mutta tässä käytetään kahta väriä pohjukoita, kolme yhtä väriä ja kaksi toista.

Aloitusasento, A Lace Endented

Tämän nyörin kuvauksen löysin sivulta http://silkewerk.com/braids/braid_7.html.

Ruusunnuppunauha

Ruusunnuppunauha

Ruusunnuppu perustuu 1600-luvulta peräisin olevaan käsikirjoitukseen “Nun’s Book”. Se on siitä poikkeuksellinen nauha, että samassa nauhassa käytetään kahta eri paksuutta lankaa. Alkuperäinen “Rose Breede” on vähän erinäköinen kuin kehittämäni versio, joka löytyy tästä.

Tarvitset neljä taustavärin lankaa (ohjeessa punainen), yhden vihreän langan “lehdeksi” (tai “varreksi”, miten sen nyt ottaa) ja yhden paksumman langan “ruusunnupuksi”. Jos eri paksuisia lankoja ei ole käytettävissä, voit tehdä kuten minä tein mallinauhassani ja tehdä kaksinkertaisen pohjukan.

Ruusunnuppunauha

Takaisin iskunauhojen pääsivulle