A Round Lace of 5 Loops ja A Lace Baston ja muunnoksia

Round
Baston

Näillä kahdella pyöreähköllä nyörillä on täsmälleen sama poimintakaavio. Ainoa ero tulee siitä, että Round Lace on ohjeissa yksivärinen, kun taas Lace Baston tehdään kaksivärisillä pohjukoilla. Poiminta muistuttaa Broad Lacea, mutta menee useamman saman puolen silmukan läpi.

Tarvitset viisi pohjukkaa. Poiminnan hahmottaminen voi jopa olla helpompaa, jos aloitat kaksivärisillä pohjukoilla, sillä niillä näkee heti, että tekee poiminnan oikein (eli kierrettynä). Kun laitat kaksivärisen nyörin pohjukat sormiin, ole tarkkana siitä, että oikea väri menee yläpuolelle (eli toisella puolella on vaalea peukalon puolella ja toisella puolella tumma).

A Round Lace of 5 Loops
A Lace Baston
A Round Lace

Jos kaikesta varovaisuudesta huolimatta nauhasi jakaantuu kahtia, olet poiminut alimman silmukan väärästä reunasta ja tuloksena onkin An Open Lace of 5 Loops. Ole tarkkana, että varmasti poimit aivan alimman langan. Passiivisen käden kääntäminen ulospäin niin, että alin lanka näkyy paremmin voi auttaa (teen itse näin videolla).

A Lace Endented

Tämä nyöri tehdään täsmälleen samoin kuin edelliset, mutta tässä käytetään kahta väriä pohjukoita, kolme yhtä väriä ja kaksi toista.

Aloitusasento, A Lace Endented

Lace Endented-nyörin kuvauksen löysin sivulta http://silkewerk.com/braids/braid_7.html. Sivua ei enää näytä olevan olemassa, mutta sama kuvaus on sivulla https://fingerloop.org/patterns.html#n24 ja siellä se on ajoitettu noin vuodelle 1475.


Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle