An Open Lace of 5 Loops ja muunnoksia

An Open Lace of 5 Loops

Tässä jännittävästi kahtia jakautuvassa nauhassa on lähes sama kaavio kuin A Round Lace-mallissa, mutta poiminta tehdään avoimena.

An Open Lace of 5 Loops

Huomaa, että nauhan osat erkanevat sivuista, joten aluksi voi näyttää siltä, että tulee vain yksi nyöri. Kuitenkin kun jatkaa vähän matkaa, alkaa erkaantuminen näkyä selkeämmin. Voit myös kääntää molempia käsiä oikealle tai vasemmalle (samaan suuntaan, siis) ja pikkuisen löysätä nauhaa, niin näet, miten nauha jakaantuu.

An Open Lace of 5 Loops

Kaksivärinen variaatio

Nauhan tehdä myös kaksivärisillä pohjukoilla, joissa on kaikissa sama väri päällä, jolloin tuloksena on kaksi eriväristä pikkupalmikkoa. Tämän variaation nimi on “A Lace of Diverse Colors“.

Kaksivärisen tuplanauhan aloitusasemat

Litteä variaatio

Ohut ja litteä 5 pohjukan nauha

Kun poiminta tehdään kierrettynä, tuloksena on yksi pyöreä nyöri (A Round Lace). Kun poiminta tehdään avoimena, on tuloksena kahtia jakautuva An Open Lace. Jos toisella puolella poimii avoimena ja toisella kierrettynä, saa leveän ja ohuen nauhan. Tämäkin voi tekovaiheessa näyttää pyöreältä nyöriltä, mutta aukeaa sitten valmiina, jos ei ole tullut poimintavirheitä. On erittäin tärkeää, että keskityt poimimaan saman puolen aina samalla tavalla. Tässä kaaviossani oikea etusormi poimii pohjukan kierrettynä, vasen avoimena.

Litteä ja leveä variaatio

“Napinläpinauha”

Jos leveää ja litteää nauhaa tehdessään poimiikin kierrettävän silmukan avoimena, on tuloksena “reikä” nauhassa. Kuvan nauhassa on napinläpien välissä tehty 10 kierrosta yhtenäistä nauhaa poimimalla toinen pohjukka kiertäen ja sitten napinläpien kohdalla on poimittu molemmat puolet avoimina 5 kierroksen ajan.


Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle