Sytomyssykeräys

Sytomyssykeräyksessä kerätään pipoja ja myssyjä syöpähoidoissa hiukset menettäneille ihmisille. Pääkaupunkiseudulla sytomyssyilijöillä on niin paljon käsityöenergiaa, että olemme laajentaneet keräystä syöpäsairaita lämmittäviin huiveihin ja peittoihin sekä keskosille ja erityisseurattaville vauvoille tehtäviin päähineisiin, lapasiin ja sukkiin.

Touhuumme voi tutustua Facebook-ryhmässä SytomyssyHUS. Jos et ole Facebookissa, voit  myös vilkaista harvakseltaan päivittyvää blogiamme, perusohjeet löytyvät sieltäkin.

Vanhoilla sivuillani oli kaksi muiden ohjeista muunnettua sytomyssyohjetta ja ne ovat siirtyneet nyt tänne. Huivihattu on jännittävä huivin ja hatun yhdistelmä sellaiselle, joka ei halua aivan suljettua päähinettä. MalliMari on pipo, jonka palmikkomainen kuvio syntyy langankierroista ja kavennuksista ilman silmukoiden ristimistä.

Suosikkihuiviohjeeni on Tin Can Knitsin Grain Shawl, joka on superhelppo ja sitten erityisen sopiva esimerkiksi television ääressä neulomiseen (itse en ainakaan pysty keskittymään pitsineuleeseen, jos televisio soi taustalla). Jos englanti sujuu jotenkuten, mutta englanniksi neulominen ei ole tuttua, Ullaneuleen sanasto auttaa.

hartiahuivi_IMG_0960_cropped
Monivärisestä langasta neulottu Grain Shawl