A Broad Lace of 5 loops

A Broad Lace of 5 loops etupuolelta (ylempi) ja takapuolelta (alempi)

Tähän nauhaan tarvitaan viisi pohjukkaa. Keskiaikaisissa ohjeissa ne ovat samaa väriä, mutta voit myös ottaa esimerkiksi kaksi pohjukkaa yhtä väriä ja kolme toista väriä. Tai jos haluat nähdä, miten pohjukka muodostaa nauhan, ota yksi ja neljä pohjukkaa.

Nauhan kaavio

Kuten kaaviosta käy ilmi, tehdään sama asia vuorotellen vasemmalla ja oikealla eli oikeastaan tarvitsee muistaa vain kaksi liikettä. Huomaa, että toisen puolen alin pohjukka poimitaan kierrettynä eli koukataan aivan alin lanka. Tätä varten minä käännän passiivista kättä ulospäin, jotta pääsen helpommin käsiksi oikeaan lankaan.

A Broad Lace of 5 Loops

Pieni työtä sujuvoittava vinkki: kun vaiheessa kaksi siirrät pohjukkaa etusormelta keskisormelle, älä turhaan ota etusormea pois pohjukasta vaan voit suoraan jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Jos katsot tarkkaan, huomaat, että teen näin videon puolivälistä eteenpäin. Se tulee aivan automaattisesti, kun lisään vauhtia. Tämän ominaisuuden takia A Broad Lace onkin viiden pohjukan nyöreistä nopein tehdä.

A Broad Lace onnistuu myös kaksivärisillä pohjukoilla, vaikka sellaista mallia ei keskiaikaisista käsikirjoituksista löydykään.

Ole tarkkana, kun laitat pohjukoita sormiin, jotta toisessa kädessä on päällä vaalea ja toisessa tumma. Koska alin pohjukka poimitaan kierrettynä, päällä oleva väri vaihtuu aina kättä vaihdettaessa.


Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle