A Lace Dawns ja A Lace Piole

A Lace Dawns

Ihmettelin, kun minulla ei ollut näistä nauhoista minkäänlaisia näytteitä. Koepalmikointi kertoi, mistä se johtui: en ollut osannut lukea ohjetta oikein ja lisäksi tarvitaan melkoisesti sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Tämä ei ole aloittelijan nauhamalli! Poiminta on molemmissa nauhoissa täsmälleen sama, A Lace Piolessa vain asetetaan pohjukat alussa eri järjestykseen kuin A Lace Dawnsissa.

A Lace Dawns

Vaihe kuusi oli se murheenkryynini. Poikkesin Benns & Barrettin merkinnästä ja kehitin nuolen, joka ehkä on selkeämpi. Käytännössä vaihe kuusi menee näin: Työnnä vasen etusormi oikealla etusormella olevan ulomman (ranteen puoleisen) pohjukan alle (kaaviossa musta) ja nosta pohjukka sisemmän (sormenpäiden puoleisen) pohjukan (kaaviossa vaalea) ylitse sisempään pohjukkaan koskematta. Laita nostettu pohjukka keskisormelle.

(Video tulee, kunhan ehdin kuvata…)

Huomaa myös, että tämä nauha ei ole muutenkaan symmetrinen: vaiheessa yksi poimitaan pohjukka avoimena, vaiheessa kolme kierrettynä. Nauha onnistuu vain, jos molemmat menevät oikein.

Vinkki: Jos kahden pohjukan taiteilu samalla sormella ei ota onnistuakseen, Ingrid Crickmore on kehittänyt toisen tavan tehdä näitä kahta nauhaa. Siinä käytetään apuna oikeaa peukaloa, minkä ansiosta samalla sormella ei koskaan ole kahta pohjukkaa. Varsinkin jos olet selvittänyt Merisalon yhdeksän pohjukan nauhan (nauha 174), Ingridin tapa voi tuntua paljon helpommalta. Löydät sen Loop Braiderin sivustolta, https://loopbraider.com/2011/10/24/lace-dawns/ (sisältää videon, englannintaito ei ole välttämättömyys).

A Lace Piole

Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle