A Lace Broad Party

Tämä on poikkeava nauha keskiaikaisissa käsikirjoituksissa, sillä tässä eivät pohjukat mene koskaan toistensa läpi, ainoastaan ohi. Saman voisikin palmikoida käsin seitsemällä kaksinkertaisella langalla, mutta iskunauhana tämä nauha on ehkä vähän nopeampi tehdä. Tämä voisi myös olla hyvä harjoitusnauha sellaiselle, jonka on vaikea pitää pohjukoita sormissaan. Tässä ei tarvitse tehdä vaikeita poimimisliikkeitä, mutta silmukoita joutuu juoksuttamaan yhtenään, mikä auttaa harjoittamaan sormia.

Tarvitset seitsemän pohjukkaa, neljä yhtä väriä ja kolme toista. Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan pikkurillin pohjukat poimitaan kierrettyinä ja tein kaavion ja videon sen mukaan, mutta oikeasti kiertämisellä tai kiertämättä jättämisellä tunnu olevan juurikaan merkitystä nauhan ulkonäköön.

Olen joskus lukenut tämän nauhan kuvauksen jostain kirjastani (luultavasti “Old English Pattern Books”) ja tehnyt mallinauhankin, mutta sitten unohtanut koko jutun. Onneksi kuvaus löytyi nyt Silkewerkin sivuilta.

En näe mitään syytä sille, etteikö tämä toimisi myös viidellä pohjukalla, kolme vasemmassa ja kaksi oikeassa. Sitten poimitaan aina toisen käden alin lanka (eli nimettömästä) ja juoksutetaan toista kättä yhtä alemmaksi (ei siis pikkurilliin asti, vain yhtä alaspäin).


Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle