A Condrak Lace Departed

Tämä nauha on ihan omaa nauhatyyppiään, en tunne toista samankaltaista nauhaa. Kaavio näyttää todella kryptiseltä, mutta itse asiassa nauha on aika helppo tehdä, kun ensin on ymmärtänyt ensimmäisen vaiheen oikein. Tässä nauhassa tehdään kaikki vain yhdellä puolella eikä niin, että toinen puoli tehdään peilikuvana niin kuin monissa nauhoissa.

Nauhaloimi kiertyy tätä työtä tehdessä ja siksi se pitää kiinnittää jotenkin niin, että on pyörimisvaraa. Minä käytän karbiinihakaa lenkillä. Kiinnitän nauhaloimen alapään lenkkiin ja koukun kirjahyllyyn kiinnitettyyn nyöriin.

Myös kalastajien käyttämä leikari toimisi, mutta lautanauhaa varten ostamani leikarit ovat kateissa. Jos sopivaa apuvälinettä ei ole saatavilla, kiertymisongelman voi ratkaista laittamalla loimen ja kiinnityspisteen väliin pitkän narun (sellainen 30-40 cm muistaakseni riittää). Tällöin kierre menee loimesta naruun eikä häiritse nauhantekoa.

Tarvitset tähän nauhaan 7 kaksiväristä pohjukkaa. Se väri, joka on päällä, muodostaa valmiissa nauhassa “harjanteet”. Ole tarkkana, että kaikki pohjukat ovat sama väri päällä ja että sama väri myös pysyy päällä (koska kaikki poiminnat tehdään avoimina). Jos joku pohjukka kiertyy ja toinen väri on tullut päälle, on jotain mennyt pieleen.

A Condrak Lace Departed

Video ehkä auttaa hahmottamaan, miten kummallisen näköinen poiminta tehdään. Se ei oikeasti ole niin vaikea kuin miltä näyttää. Huomaa, että oikea etusormi viedään keskisormen pohjukan läpi käden sisäpuolelta käden ulkopuolelle.

Tämä nauha on vähän haasteellinen pitää tasaisena. Sitä ei saa iskea kovin tiukkaan ja kannattaa yrittää pitää nauhaloimi koko ajan tasaisen kireällä.


Voit auttaa minua iskunauhasivujen kehittämisessä täyttämällä palautekaavakkeen. Voit vastata anonyymisti, kaavakkeessa ei kysytä henkilötietoja.

Takaisin iskunauhojen pääsivulle